Corona UPDATE 18-12-2020

Beste badmintonners, 

I.v.m. het voorkomen van de verspreiding van het Coronavirus zullen we in elk geval tot en met 31 maart de speelavonden niet door laten gaan. Inmiddels blijkt dat de sporthal deze periode ook gesloten is.

Hopelijk kunnen we in april weer een pluimpje slaan. Wij hopen op jullie begrip.

Persbericht

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen en NOC*NSF heeft geadviseerd om alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden af te gelasten. Dit betekent dat alle evenementen en toernooien die gepland staan tot en met 31 maart worden afgelast.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals toernooien, trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Meer informatie vind je op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

Groeten bestuur Devo ’68

~~~~UPDATE 03-04-2020~~~~

Beste leden,

De gevolgen rond de uitbraak van het Corona virus treffen ons allemaal. Privé en sportief moeten we allemaal een stap terug doen.


De Nederlandse regering heeft alle maatregelen die genomen zijn verlengd tot 28 april 2020. Tot die tijd is er in ieder geval geen badminton.

~~~~UPDATE 28-04-2020~~~~

Beste leden,

De gevolgen rond de uitbraak van het Corona virus blijven ons allemaal treffen. Privé en sportief moeten we nog steeds allemaal een stap terug doen.


De Nederlandse regering heeft de meeste maatregelen die genomen zijn verlengd tot 1 juni 2020. Tot die tijd is er in ieder geval geen badminton. Het was de bedoeling om in juni nog twee keer te badmintonnen. Gezien de huidige situatie heeft het bestuur besloten om dit seizoen niet meer te gaan badmintonnen.


Vanzelfsprekend zullen we jullie na de zomervakantie informeren over de stand van zaken. Op dit moment gaan wij er vanuit dat op 17 augustus de eerste speeldag van het volgende seizoen is.

Natuurlijk is deze datum afhankelijk van de overheid en de gemeente Noordenveld. Begin augustus zullen we de situatie weer bekijken en jullie dan definitief informeren.

Als jullie meer informatie wensen kun je terecht op de website van het RIVM de Rijksoverheid en het NOC*NSF.

De groepsapp gaat niet door wegens te weinig animo.

Voor nu: blijf gezond en volg de regels van de overheid.

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Devo ‘68


~~~~UPDATE 22-06-2020~~~~

Beste badmintonners,

 

Helaas zit het badmintonseizoen er op. En helaas hebben we een groot deel van het seizoen moeten missen. We hopen dat iedereen gezond is en de afgelopen periode goed is doorgekomen. We hopen in september weer in de zaal te mogen spelen. We zullen jullie daarvan op de hoogte houden.

 

Voor nu wensen we jullie allemaal een fijne en gezonde zomer toe!

 

Met vriendelijke groeten,

Willem, Eltjo, Rimke en Edith

 

 

 

~~~~UPDATE 19-10-2020~~~~

We kunnen spelen! Badminton wordt niet tot de teamsporten gerekend. Daarbij moet wel te allen tijde 1.5 meter afstand gehandhaafd worden. Dat betekent dat er alleen enkels gespeeld mogen worden. Daarnaast mogen er niet meer dan 30 mensen in de hal zijn. En er kunnen niet meer dan 18 mensen (9 banen keer 2 spelers) tegelijk spelen. Dat betekent dat je je voorlopig alleen kunt komen spelen als je je (per speelavond) aangemeld hebt en je bericht hebt gekregen dat je kunt komen spelen.

 

De kleedkamers en de douches zijn gesloten, je kunt je dus niet meer omkleden in de kleedkamers.


~~~~UPDATE 18-12-2020~~~~

Afgelopen maandag was voorlopig weer de laatste keer dat we konden badmintonnen.
We zullen jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen. En we hopen dat we snel weer de baan op mogen.

 

Beste verenigingsbestuurders,

 

De boodschap in de toespraak van premier Mark Rutte van maandagavond 14 december jl. over de nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus was helder. Nederland gaat per vandaag, 15 december, voor vijf weken in een strenge lockdown om de opmars van het virus te stoppen. Dit betekent helaas voor ons dat de rackets weer in de tas kunnen en de shuttles terug in de koker. Opnieuw een flinke klap voor badmintonnend Nederland.

Het kabinet heeft besloten om alle sporthallen te sluiten tot en met dinsdag 19 januari 2021.Tot die tijd kan er net als in het voorjaar dus niet binnen worden gebadmintond. Er kan onder voorwaarden wel buiten gesport worden. Jongeren tot 18 jaar kunnen buiten blijven sporten en trainen in teamverband. Er is de mogelijkheid om alternatieve buitentrainingen voor de jeugd op te zetten, maar dat is in dit jaargetijde niet ideaal.

Topsport
De enige uitzondering op de nieuwe maatregelen zijn de topsporters. Op dit moment is de situatie nog niet geheel duidelijk maar het lijkt er op dat de seniorenselectie en de S-1 selectie op Papendal kunnen blijven trainen. Dit geldt echter niet voor de nationale jeugdselecties en de RTC’s. Ook de RTC-voorspeeldagen, die voor volgende week stonden gepland, komen door de nieuwe lockdown te vervallen.

Eredivisie
Op de persconferentie van dinsdag 8 december maakte het kabinet bekend dat Topsportcompetities per 17 december onder een strikt protocol weer van start mogen. Dit betreft ook de Eredivisie badminton. We wachten echter nog op een definitieve versie van het protocol en zijn met de Eredivisie-verenigingen in gesprek of en wanneer we de competitie weer kunnen herstarten. Op dit moment is er namelijk nog veel onduidelijkheid, bijvoorbeeld of alle Eredivisieclubs over de sporthal in hun gemeente kunnen beschikken.

Bondscompetitie
Met de invoering van het nieuwe pakket maatregelen wordt het uitspelen van de Bondscompetitie minder makkelijk. Voor het uitspelen van de bondscompetitie hanteren we nog steeds de routekaart, maar kijken we inmiddels ook naar verschillende alternatieven. Zodra hier nieuws over te melden valt communiceren we dit.

FZ Forza NK
Over de status van het FZ Forza NK volgt later deze week meer informatie.

Informatie over Corona en de sport
Voor de meest actuele informatie kun je ook terecht op de website van NOC*NSF en de Rijksoverheid. In de komende dagen actualiseren we ook alle informatie en het Badmintonprotocol op onze website.

Heb je een specifieke vraag of een specifiek probleem? Neem dan gerust contact op met Manager Verenigingsondersteuning Koen Berends.

We zien op sociale media al diverse verenigingen leuke online activiteiten organiseren voor hun leden, top! Laten we met elkaar in verbinding blijven en elkaar door deze roerige tijd heen slepen! #BadmintonDoenWeSamen!

Met vriendelijke groet,

Badminton Nederland