Probeerbadminton bij Devo ’68 naar tevredenheid afgerond

De laatste jaren heeft badmintonclub Devo ’68 in Roden meegedaan aan de trainingen van “Probeerbadminton”. 
Dit jaar meldden zich 4 deelnemers aan voor de cursus van 10 lesavonden. 
Onder leiding van verschillende trainers werden hen de beginselen van deze sport bijgebracht; serveren, een drop of clear slaan etc. 

Een van de deelnemers, Sandra Kamp (kapster in Roden), ervaarde het badmintonnen als een snelle, beweeglijke sport die best moeilijk blijkt tijdens het spelen! Heel wat anders dan het badmintonnen op de camping, want je hebt nu een net, andere shuttels en best lastige tel- en wedstrijdregels. Er komt veel meer techniek bij kijken. Als je het geleerde wilt toepassen in een gezellig potje spelen, ziet ze iedereen lekker fanatiek worden. Dit leverde haar zeker wat spierpijn op na de eerste lessen, want spelenderwijs beweeg je veel. Meestal wordt er met 4 personen een dubbel gespeeld op elke baan. Sandra vond de lessen erg prettig, zeker omdat je met andere nieuwelingen (niet altijd beginners overigens)  aan het spel en de vereniging kan wennen. Tijdens die 10  spelen kan je eerst bekijken of je de sport leuk vindt. Daarnaast kan je al rustig meespelen met de geoefende badmintonners, die je al doende ook veel kunnen leren.

Sandra vindt het badmintonnen zo leuk dat zij lid is geworden van Devo, en probeert ook anderen enthousiast te maken om eens mee te spelen op maandagavonden van  20.00 – 22.30 uur. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.