BC Assen D1 – DEVO 68 D1

Maandagavond 21-09-20 stond DEVO D1 uit tegenover BC Assen D1. Na 2 wedstrijden staat BC Assen met 4 punten verschil op DEVO 68 bovenaan in het klassement.

De damesdubbel werd gespeeld tussen Monique & Dith tegen Rinske & Sylvia. Devo pakte al snel de voorsprong en wist deze uit te breiden en vast te houden. Daardoor wisten ze de eerste set te winnen met 21-15. Set twee ging aardig gelijk op, maar het was Assen dat er een derde set uitsleepte door met 21-19 de tweede set te winnen. De derde set was bijna een kopie van de eerste en dat was ook in de stand te zien: 21-15 en dus de winst voor de DEVO dames.

Eltjo & Tim namen het op tegen Schelte & Johan in hun dubbel. Tot 14-14 gingen de punten over en weer, maar daarna gaven Eltjo & Tim geen punt meer weg en wonnen de eerste set met 21-14. De tweede set verliep niet heel veel anders dan de eerste, maar Schelte & Johan konden niet voorkomen dat DEVO ook deze set wonnen: 21-13.

De eerste herenenkel ging tussen Reza en Eltjo. Reza nam al snel het initiatief in de eerste set en wist dat de gehele set vast te houden 21-12. De tweede set was een stuk spannender! Er was een verlening nodig om in de tweede set tot een winnaar te komen. Met 24-22 ging die set naar Eltjo. Helaas verliep het in de derde en beslissende set een stuk minder en verloor Eltjo de set en daarmee de wedstrijd met 10-21.

Monique stond in haar enkel tegenover Rinske. Lang ging het gelijk op, maar het lukte Monique niet om de eerste set winnend af te sluiten: 13-21. Set nummer 2 was letterlijk een omgedraaide kopie van de eerste: 21-13 voor Monique. Tot 8-8 ging het in de derde set gelijk op, maar het was Monique die er overtuigend met de winst vandoor ging 21-12.

Herenenkel nummer twee ging tussen Tim en Johan. Beide heren waren aan elkaar gewaagd en dat leverde een spannende eerste set op. Tim kwam net wat te kort waardoor Johan die won met 24-22. De tweede set verliep een stuk minder spannend. Johan bleef hierin steken op 10 punten: 21-10. Ook hier was een derde set nodig om een winnaar aan te wijzen. Helaas lukte het Tim niet om er echt een wedstrijd van te maken en verloor de set en daarmee de wedstrijd met 13-21.

De laatste damesenkel werd gespeeld tussen Dith en Sylvia. Sylvia pakte hierin de de voorsprong, maar Dith kwam jammer genoeg net te kort en verloor de set met 17-21. De tweede set ging wat beter om beurten werden de punten verdeeld, maar Dith won de tweede set met 21-19. Tijd voor driesetter nummer 5! Sylvia wist al snel uit te lopen waardoor Dith in de achtervolging moest. Helaas kwam ze net wat te laat op gang en moest de derde set met 21-16 naar Sylvia laten gaan.

Net als de wedstrijden onderling kon ook de ‘totaal winst’ beide kanten op: 3-3.
Eltjo & Dith mochten door een tactische wijziging tegen Reza & Rinske in hun mix. Assen kwam sterk uit de startblokken en pakte met 21-15 de winst van de eerste set. De tweede set was zo goed als een kopie van de eerste. DEVO wist ondanks het harde werken niet verder te komen dan 14-21.

De laatste wedstrijd ging tussen Monique & Tim en Schelte & Sylvia. Beide teams maakte de nodige fouten wat daardoor een spannende eerste set opleverde. Toch was het DEVO die met een eindsprint vanaf 18-18 de set won: 21-18. Set twee verliep iets beter, maar ook hierin waren beide teams wat slordig. DEVO pakte een aantal punten op rij en wonnen de set met 21-16.

Ook deze wedstrijden waren erg spannend en konden beide kanten op vallen. Een 4-4 stand aan het einde van de avond is dan ook een terechte uitslag.

Tim