Devo 68 BC D1 – Erica BC D1

Afgelopen maandag was het dan zover: de eerste thuiswedstrijd van DEVO 1. Nadat de woensdag ervoor werd gewonnen bij Erica met 3-5, was er deze avond meteen een revanche. Erica kwam bij ons op bezoek. Het was hun beurt om te proberen om er met de winst vandoor te gaan.

Het Devo team was enigszins gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd ervoor. Eltjo en Tim hadden beide wat kleerscheurtjes opgelopen en waren niet in staat om 2 volledige wedstrijden te spelen. Gelukkig was Mark, de derde man, nog wel fris en fruitig en kon er met 2 man worden gestart aan de herendubbel. Mark liet direct zien dat hij inderdaad nog fris en fruitig was en van Eltjo zijn blessure was weinig over, Devo won overtuigend met 21-13 en 21-17.

De damesdubbel was ook geen kopie van de week ervoor, Erica had een andere tweede dame meegenomen die zeker niet onderdeed voor de tweede dame van vorige week. Vorige week konden Dith en Monique helaas niet aan het langste eind trekken, maar deze week werd er meteen fel en gefocust gestart. De eerste set ging dan ook in 21-12 naar Devo. De tweede set kwam Erica er beduidend beter in, maar kon Devo ook de tweede set naar zich toe trekken: 21-17.

Vlak daarna werd er gestart met de herenenkels, dit onder toeziend oog van enkele supporters van de club en zelfs van buitenaf! Mark mocht het opnemen tegen de fitte Reiner, waar vorige week Eltjo helaas het onderspit moest delven. Aan Mark de taak om dit om te keren. Helaas was Reiner nog steeds zo fit als vorige week. In de eerste set kon Mark nog aardig meekomen (17-21) maar in de tweede set liep Reiner snel uit en werd het uiteindelijk 21-9. Waar Reiner nog joggend naar zijn team genoten ging, lag Mark bijna gestrekt op het bankje.

Tim speelde de tweede enkel. Waar hij afgelopen donderdag nog amper zijn arm omhoog kreeg bij een trainingspotje, ging het nu bijzonder goed. Begin eerste set ging het nog gelijk op tussen beide spelers, maar vanaf 18-18 maakte Gert-Jan wat foutjes en kon Tim er met de winst in de eerste set vandoor gaan. De tweede set begon Tim zelf minder fouten te maken, werd de arm nog losser en dat zag je ook terug in uitslag: 21-11.

Daarna mochten de dames van start. Monique had vorige week een nipte (en spannende) overwinning geboekt op Linda. De vraag was hoelang ze hier nog van kon genieten. Het bleek al snel dat Monique niet zo scherp was als vorige week. De eerste set ging naar Linda met 14-21. Dit door vooral onnodige fouten van de kant van Monique. De tweede set ging al een stuk beter en werd er zelfs een comeback gemaakt, helaas werd er een belangrijke smash gemist door Monique op 18-20 en ging ook de tweede set naar de kant van Erica (19-21).

Waar Dith vorige week niet haar dag had, was ze vanavond weer als vanouds aan het spelen. De shuttles kwamen goed diep achterin en ze liet de tegenstander lopen. De eerste set was 21-8. Daarna kwam Mieke wat beter in haar spel, Dith moest gefocust blijven en haar eigen spel blijven spelen. Dit lukte: 21-16.

Voordat de mixjes van start konden gaan moesten Eltjo en Tim nog uitvechten wie er een mix zou gaan spelen. Tim bleek toch fitter uit de strijd te zijn gekomen dan Eltjo en speelde hij de tweede mix met Monique tegen Linda en Gert-Jan. Hierin kwamen zij al snel voor met 12-4 en deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven in de eerste set: 21-8. Vooral Linda was niet meer zo scherp als in haar enkel en had last van een verrekte spier. Gert-Jan kon helaas ook niet het overwicht bieden en de tweede set ging dan ook overtuigend naar Devo: 21-10.

De eerste mix met Mark en Dith ging in de eerste set naar Devo. Dit toch grote verassing van vooral Dith, die weinig vertrouwen had in een mixje met Mark. Mark kon gelukkig het tegendeel bewijzen in de eerste set. De tweede set ging helaas de kant van Erica op en er moest een derde set aan te pas komen. Daarin ging het erg gelijk op, Devo pakte een voorsprong van 18-15, maar gaf deze helaas weer uit handen. Het werd uit eindelijk 19-21.

Eindstand van deze competitieavond: 5-3, de tweede winst dit seizoen voor Devo!

Monique