Erica BC D1 – DEVO 68 BC D1

De poule waar het team zit is helaas door terugtrekkingen wat kleiner geworden, maar om toch lekker wat wedstrijden te kunnen spelen is er voor gekozen om een ‘dubbele competitie’(2x uit, 2x thuis) te spelen.

09-09-2020 speelde Devo 68 D1 hun eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen Erica. Met een gemotiveerd team bestaande uit: Monique Prins, Dith, Eltjo Leinenga en Tim Smit namen zij het op tegen het team uit Erica.

In de herendubbel mochten Eltjo & Tim het opnemen tegen Gertjan Scheffer & Rainer Hölscher. De eerste set verliep redelijk moeiteloos. Hierdoor liepen Eltjo & Tim al snel uit en wonnen de set met 21-6. In de tweede set verwachtten Eltjo & Tim meer tegenstand dan in de eerste. Helaas lukte het Gertjan & Rainer niet om er een echte wedstrijd van te maken en ook deze set werd door DEVO gewonnen met 21-9.

Monique & Dith speelden hun dubbel tegen Linda Kerssies & Margriet Hooyer. Beide teams kwamen goed uit de startblokken, maar Monique & Dith konden niet voorkomen dat Linda & Margriet het initiatief pakte en er metde eerste set vandoor gingen. Helaas verliep de tweede set vrijwel hetzelfde als de eerste en was er geen derde set nodig om tot een beslissing te komen. Monique & Dith verloren de set met 15-21.

Eltjo mocht voor zijn singel de krachten meten met Rainer. Beide heren vochten in de eerste set voor elke punt. Dit leverde mooie rallies op! lang ging het gelijk op, maar de eerste set ging met 21-17naar Rainer. De tweede set was net zo spannend, maar helaas kwam Eltjo net wat te kort om er een derde set uit te slepen. Eltjo verloor deze set met 19-21.

In de eerste damesenkel speelde Monique tegen Linda. Ondanks het sterke spel van Linda gaf Monique zich niet zomaar gewonnen en pakte de eerste set met 21-18. De tweede set was nog spannender; met een voorsprong van 20-18maakte Linda nog een mooie punt. Het weerhield Monique er alleen niet van het laatste puntje te pakken en daarmee de wedstrijd naar haar toe te trekken: 21-19.

De tweede herenenkel ging tussen Tim en Dave Vos. Beide heren deden weinig voor elkaar onder engingen in de eerste set ook lang gelijk op. Toch lukte het Tim om de eerste set te winnen met 21-18.Ook in de tweede set waren ze goed aan elkaar gewaagd! Door wat fouten van Dave lukte het Tim om de voorsprongte pakken en vast te houden: 21-16.

Dith speelde haar enkel tegen Margriet. Jammer genoeg nam Margriet al snel de leiding. Ondanks een aantal goede punten,kwam Dith niet lekker in haar spel: 21-14. De tweede set verliep helaas anders dan gehoopt. Dith pakte wel wat punten,maar het lukte niet om een echte vuist te maken. Margriet won ook deze set: 21-7.

Met een 3-3 stand en de mixen nog te gaan kon het dus beide kanten op.

Dith & Eltjo namen het op tegen Linda & Dave. De punten gingen beide kanten op, maar Dith & Eltjo pakte de eerste set met 21-18.Ook in set twee waren beide partijen goed aan elkaar gewaagd en ging het lang gelijk op. Ook deze wonnen Dith & Eltjo met 21-18.

In de andere mix speelden Monique & Tim tegen Gertjan & Margriet. Ook hierin deden beide teams niet voor elkaar onder, maar kondenGertjan & Margriet niet voorkomen dat Monique & Tim de eerste set wonnen met 21-19. De tweede set verliep van de kant van DEVOwat minder lekker en verloren ze dan ook met 16-21. Dit betekende een derde en beslissende set. De punten gingen over en weer met vanbeide kanten de nodige fouten, maar het lukte Monique & Tim wel om het hoofd koel genoeg te houden en de winst te pakken: 21-16.

Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd! Dit beloofd genoeg voor de nog komende wedstrijden.

Tim